Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، محمد عبیات پژوهشگر تاریخ شیعه در یادداشتی نوشت: وهابیان و طرفداران آل سعود از بدو تاسیس با تخریب امکان مقدس و بارگاه‌های اهل بیت و اولیاء دین، کار خود را آغاز کردند و بر اساس تفکر منحط خود که در مقابل عقاید همه مذاهب اسلامی قرار داشت، به حریم اهل بیت جسارت ورزیدند.

تاریخ از جسارت‌ها و حملات پی‌در پی و وحشیانه آنان به شهرهای مقدس کربلا و نجف حکایت دارد که فاجعه‌های غیر قابل توصیفی را به بار آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آنان برای نخستین بار در سال 1214 هجری قمری به سمت نجف حرکت کردند که در اطراف نجف به عشیره خزاعل برخورد کردند و نبرد سختی بین آنها اتفاق افتاد که بیش از سه ساعت به طول انجامید و بیش از 100 نفر وهابیان در نبرد به هلاکت رسیدند که در پایان وهابیان شکست خورده و به سمت نجد فراری شدند.

در سال 1216 هجری قمری فاجعه‌ای در کربلا به دست وهابیان ملعون خذلهم الله اتفاق افتاد که مورخان در شدت دردناک بودن آن اتفاق نظر دارند.
وهابیان و سعودیان حقیر که همیشه در طول فعالیت خود نشان داده بودند که نسبت به هیچکدام از اصول انسانی پایبند نیست و برای خود مال و ناموس و جان مسلمانان را حلال میدانند و در توهین و تخریب مقدسات اسلام و بزرگان دین ید طولایی دارند در 18 ذی الحجه سال 1216 و در روز عید غدیر که اغلب مردان اهل کربلا به نجف رفته بودند و بیشتر زنان و کودکان و افراد کهن در شهر باقی مانده بودند از چند جهت و به صورت غافلگیرانه وارد شهر شدند.

ابن بشر وهابی به عنوان مورخ شهیر وهابی مسلک در خصوص جنایت وهابی در کربلا معلی می‌نویسد: وقصدوا ارض کربلاء و نازل أهل بلد الحسین و ذلک فی ذی القعدة فحشد علیها المسلمون و تسوروا جدرانها ودخلوا عنوة وقتلوا غالب أهلها فی الأسواق و البیوت و هدموا القبة الموضوعة بزعم من اعتقد فیها علی قبر الحسین و أخذوا ما فی القبة وما حولها وأخذوا النصبیة التی وضعوها علی القبر و کانت مرصوفه بلزمرد و الیاقوت والجواهر وأخذوا جمیع ما وجدوا فی البلد من الأموال والسلاح و اللباس و الفر والذهب و الفضة والمصاحف الثمنیة ولم یلبسوا فیها الا ضحوة وخرجوا منها قرب الظهر بجمیع تلک الأموال وقتل من أهلها قریب ألفا رجل "به شهر کربلا و مردم سرزمین حسین(ع) حمله کردند و این مصادف بود با ذی القعده که مسلمین(وهابی‌ها) دست به دست هم دادند و از دیوارها بالا رفتند و به زور وارد شهر شدند.

غالب مردم را چه در خانه‌ها و چه در بازارها کشتند و گنبدی که شیعیان فکر می‌کنند که روی قبرحسین (ع) بود را از بین بردند و هر چه در داخل و اطراف گنبد بود را غارت کردند.

هرچه که بر این قبر و اطرافش بود و ضریح را که شیعیان با زمرد و یاقوت و جواهر تزئین کرده بودند را هم بردند.

هرچه در کربلا دیدند را بردند. مال، سلاح، لباس، فرش، طلا و نقره و حتی قرآن‌های دست نوشته گران بها را هم بردند و هرچه که در حد و حصر و قابل شمارش نبود را غارت کردند و کسی در آن جا نبود مگر این که سر بریدند و نزدیک هزار نفر را کشتند. (عنوان المجد فی تاریخ نجد ابن بشر / ج 1 ص 257)

مرحوم علامه سید جواد حسینی(ره) که معاصر این فجایع بودند و از بزرگان علمای نجف شناخته می‌شدند در خصوص فاجعه هجوم وهابیان مجرم به کربلا می‌نویسند: مع تشتت الأحوال و اشتغال البال بما نابنا من الخارجی الملعون فی أرض نجد فإنه اخترع ما اخترع فی الدین و أباح دماء المسلمین و تخریب قبور الأئمّة المعصومین علیهم صلوات رب العالمین فأغار سنة 1216 ستة عشر علی مشهد الحسین علیه السلام و قتل الرجال و الأطفال و أخذ الأموال و عات فی الحضرة المقدسة فخرب بنیانها و هدم أرکانها ثم إنه بعد ذلک استولی علی مکة المشرفة و المدینة المنورة و فعل بالبقیع ما فعل لکنه لم یهدم قبة النبی صلی اللّه علیه و آله و سلم
من در حالی این کتاب را به پایان رساندم که حالم آشفته و فکرم نسبت آنچه که آن مرد از دین خارج شده اهل نجد در دین ایجاد کرد و خون مسلمانان را مباح دانست و قبور ائمه معصومین صلوات الله علیهم را تخریب کرد و در سال 1216 قمری به بارگاه امام حسین تجاوز نمود و اموال آن را به غارت برد.
نیروهایش، مردان، زنان و کودکان را به قتل رسانده، اموالشان را به غارت بردند و به قبر حضرت امام حسین جسارت نموده و بقعه را تخریب کردند.
سپس بر مکه مکرمه و مدینه منوره متعرض شدند و هر آنچه که خواستند در قبرستان بقیع انجام دادند و فقط قبر پیامبر خدا از دست آنان مصون ماند. (مفتاح الکرامة فی شرح قواعد العلامة / نویسنده: علامه سید جواد الحسینی العاملی جلد:۵ ،صفحه ۵۱۲)

علامه سید محسن امین در توصیف وهابیت در کتابی که در رد این فرقه جنایتکار نگاشته اند؛ مینویسد: ومن أعمالهم ذبح المجاورین لقبر ابن بنت رسول الله (ص) فی کربلاء وهدم ضریحه وهتک حرمته وربط الخیل والدواب فی صحنه ودق القهوة وإشعال النار فی مشهده وفوق رأسه کما مر فی تاریخهم
و از کارهای آنها(وهابیان) ذبح مجاورین قبر فرزند؛ دختر پیغمر(ص) در کربلا و تخریب ضریحشان و هتک حرمتشان و نگه داری اسب‌ها و حیوانات اهلی در صحن و سرایش و قهوه درست کردن و آتش برپا کردن در محل شهادت ایشان و بالای سرشان، همانگونه که در تاریخ آمده است. (کشف الارتیاب فی اتباع محمد بن عبد الوهاب / سید محسن امین ص۹)

علامه بزرگوار سید محسن امین در کتاب دیگرش در خصوص فاجعه و جنایت وهابیت خبیث خذلهم الله می‌نویسد: وهابیان به زور وارد کربلا شدند، مردم آن جا را به خاک و خون کشیدند و جز عده کمی که فرار کردند و یا مخفی شدند، دیگران را کشته و مجروح کردند.
قبر مطهر امام حسین (ع) را ویران کرده و شبکه‌های ضریح مطهر را کنده و اموال آن جا را سرقت کردند و هرچه از اموال بود با خود بردند.

آنان با این کار، اعمال متوکل عباسی نسبت به قبر مقدس امام حسین(ع) را زنده کردند. به طوری که ساکنان عراق که از این ماجرا آگاه‌ترند، می‌گویند: وهابیان با اسب‌های خود وارد صحن شریف شدند و صندوق‌های قبور را که از چوب بود، شکستند و سوزاندند و با آن در ایوان طرف قبله حرم، قهوه درست کردند. (أعیان الشیعة نویسنده: السید محسن الأمین، جلد:۱۱ صفحه:۳۲)

حمله به نجف 

در این بین، شیخصت شیخ جعفر کاشف الغطاء به عنوان مرجع اعلی شیعیان در آن برهه زمانی بسیار مهم و حساس می‌توان در نظر داشت.

حضور دلاورانه، شجاعانه و بی بدیل وی در خط مقدم مبارزه با وهابیان از افتخارات تاریخ شیعه به شمار می‌آید.

خانه شیخ جعفر کاشف الغطاء انبار اسلحه بود و جمعی از مردم و طلاب علوم دینی تحت رهبری وی، شبانه روز از شهر دفاع می‌کردند شیخ جعفر بر هر دروازه نجف و در هر برج، جمعی از طلاب و مردم را به دفاع واداشته بود. شیخ حسین نجف، شیخ خضر شلال، سید جواد عاملی(صاحب مفتاح الکرامه) و شیخ مهدی ملاکتاب از جمله علمای مدافع شهر بودند. (وهابیت از منظر عقل و شرع ؛ سید محمد حسینی قزوینی، ص:۹۷)

اعلام عمومی جهاد توسط مرجع عالیقدر شیعه در دفاع از حرم اهل بیت(ع) موجب تعطیلی حوزه‌ها و کلاس‌های درس در نجف شده بود و همه از طلاب و اساتید برای دفاع از حرم و حریم اهل بیت دست به سلاح شده بودند. تاریخ روایت‌های شگفت انگیزی از نبرد جانانه مدافعین حرم در مقابل وهابیت را ذکر می‌کند که نشان از جان فشانی و کار بسیار سترگ آنان دارد.

در کنار برخی از روایات تاریخی، برخی از آثار این اقدامات گسترده که حسرت جسارت به حرم امام علی(ع) را به دل محمد بن عبدالوهاب باقی گذاشت، هنوز در نجف باقی مانده‌اند.
بنابر شواهد موجود خندق‌ها و تونل‌هایی در شهر و در بین خانه‌های شهر نجف حفر گردید که در تقویت جبهه مدافعان بسیار اثر گذار بوده است و در همین محل‌ها، برخی از کتب مهم و موارد قیمتی موجود در حرم علوی در طول درگیری‌ها پنهان شده بود.

محمد حسین حرزالدین در کتاب تاریخ نجف از برنامه ریزی‌های دقیق شیخ جعفر کاشف الغطاء در مقابله با وهابیان پرده بر می‌دارد که نشان از هوش سرشار و ذکاوت ارزشمند وی دارد : 1218 هجری قمری، و علی اثر هجوم الاعراب علی النجف الاشرف و الاضطرابات التی حلت بها، طلب الشیخ الاکبر الشیخ جعفر کاشف الغطاء من اهل العلم فی النجف ان یحملوا السلاح و یتمرنوا علی تدریب الحرب و القتال لمواجه الغارات التی کان یشنها سعود علی النجف الاشرف بین حین و اخر للاستیلاء علیها کما فعل فی کربلاء عام  ١٢١۶  ه‍، فقد حفز هذا الخطر المحدق بالنجف الشیخ الاکبر کاشف الغطاء ان یعتبر نفسه المسوول الاول عن حفظ النجف و الدفاع عنها، فانتخب جماعه من الشباب الاقویاء الجرییین و سلحهم و اجری لهم رواتب، فاقدموا علی تدرب الطرق العسکریه من هجوم و دفاع، فاصبحت عند الشیخ قوه مدافعه، مضافا الی قوی رجال العلم الذین اختاروا الدفاع و مقابله کل عدو یحاول الهجوم بدافع العقیده، و بذلک اصبح الشیخ کاشف الغطاء-بالاضافه الی زعامته الدینیه-زعیما دنیویا لا یختلف فی امره احد.
و در پی حمله وهابی‌ها بر نجف اشرف و درگیری‌هایی که در آنجا رخ داد. شیخ بزرگ شیخ جعفر کاشف الغطاء از اهل علم در نجف اشرف خواست که سلاح به دست گیرند و تمرین نظامی ببینند تا بتوانند با حملات وهابیون که بر نجف اشرف روا میدارند که سعی میکنند با استفاده از این حمله‌ها بتوانند بر آن غلبه کنند همانطور که با شهر کربلا در سال ۱۲۱۶ هجری انجام دادند.

شیخ جعفر کاشف الغطاء که خود را تنها مسئول برای حفظ نجف و دفاع از آن می‌دانست تعدادی از جوانان قوی را انتخاب کرد و به آنها اسلحه داد و برای آنان حقوق در نظر گرفت و تمرینات نظامی دیدند تا بتوانند مقابل هجوم دفاع کنند.

پس شیخ کاشف الغطاء دارای یک نیروی مدافع شد که علاوه بر آن نیز علماء نیز در کنار او بودند و به همین دلیل شیخ کاشف الغطاء رهبری دینی و دنیوی مردم را برعهده گرفت. (تاریخ النجف الأشرف، محمد حسین حرزالدین، ج ۲ ص ۳۸۷)

انتهای پیام/
 

منبع: فارس

کلیدواژه: جهاد علما دفاع از نجف شیخ جعفر کاشف الغطاء امام حسین نجف اشرف سید محسن اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۹۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب،  ماموستا فایق رستمی امروز در  جلسه تقریب دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار با قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور و کارکنان و اساتید و روسای دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در سنندج اظهار داشت: امام راحل رحمة الله علیه حقیقتا انقلابی به وجود آورد که دلهای خفته را بیدار کرد و محرومین جهان را حریت بخشید.

وی در ادامه به روح تمام شهدای اسلام و انقلاب و خاصتا شهدای کردستان و شهدای علمای اعلام و شهدای دانشمند درود فرستاد.

ماموستا رستمی گفت: استان کردستان بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده که ۵۴ شهید آن روحانی و ماموستا بودند که در راس آنان ماموستا محمد شیخ الاسلام و ملا برهان عالی بودند که در ماه مبارک رمضان به خاطر ارشاد و راهنمایی مردم به جهاد به درجه شهادت نائل شدند.

وی در ادامه افزود: استان کردستان  ۱۰ هزار شهید و جانباز در راه امنیت و کشور تقدیم انقلاب کرده است .

ایران اسلامی جهان را به وحدت و برادری دعوت کرده است

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ادامه بیان کرد: هدف از این گونه دیدارها و جلسات، تقارب و نزدیکی مسلمانان در ایران زمین است و مجمع تقریب مذاهب هم نقش مهمی علاوه بر داخل کشور در خارج از کشور هم داشته و دارد و آن چیزی که از مجلس تقریب بدست آوردیم خوشبختانه امروز ایران اسلامی به یک الگو در جهان تبدیل شده و واقعا جهان را به وحدت و برادری دعوت کرده است.

ماموستا رستمی تصریح کرد: اسرائیل غاصب با قتل و کشتاری که هر روز انجام می دهد وجدان بشری  مسلمانان را بیدار کرد و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا را هم به جنبش و حرکت وا داشت و آنها هم واقعا دشمن را به خوبی شناختند؛ ایران اسلامی همیشه دفاع از مردم مظلوم فلسطین را به جهانیان اعلام می داشت و ما این سرکوبهای آزادیخواهان و قشر روشنفکر جامعه را محکوم می کنیم.

کردستان جای وحدت، برادری و همدلی

وی در ادامه به مسئله انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مردم کردستان در انتخابات اسفند ماه گذشته شاید بیش از انتخابات های دیگر به صحنه آمدند و مغلوبیت دشمن را بیشتر آشکار کردند؛ در کردستان وحدت و برادری و همدلی موج می زند.

ماموستا رستمی افزود: حقیقتا دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در زمینه تقریب نقش زیادی داشته است.

وی در ادامه گفت: زمین و کره خاکی با نور انبیا و اولیا و اوصیا و صلحا و دانشمندان مزین شده است.

باید در جهان اسلام قوی و با هم متحد باشیم

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش هفته معلم و این روز و مناسبت را به افرادی که در راستای خدمتگذاری به مردم تلاش می کنند تبریک گفت و اظهار داشت: امروز خوشبختانه در کشوری زندگی می کنیم که بر اصل چهار رکن دین مبین اسلام است اول مشورت، دوم مودت، سوم مساوات و چهارم توسعه و عمران کشور بنا شده است.

ماموستا رستمی افزود: علمی که پیامبر بزرگوار اسلام بیان می کند علم توسعه، پیشرفت، توسعه ، اخوت و برادری و ارزش دادن به کرامات انسانی است چه عجیب است! دنیای امروز به دنیای قتل و خونریزی و کشت و کشتار تبدیل شده است بنابراین ما باید در جهان اسلام قوی و با هم متحد باشیم.

 وی اضافه کرد: یکی از وظایف علمای اعلام با توجه به عهدی که با خداوند متعال بستند اخوت و برادری است امروز در استان کردستان حدود ۴ هزار و ۷۰۰ روحانی و علمای اهل تسنن و تشیع وجود دارند که الحمدلله در اوج سادگی و برادری زندگی می کنند.

 علما وارثان پیامبرانند

امام جمعه شهر سنندج در ادامه یادآور شد: واقعا علما وارث پیامبران و انبیا و اولیا و چراغ هدایت این جامعه هستند و در مسائل مختلف امروز با اسوه اخلاق مداری رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم باید سرلوحه زندگی همه ما قرار گیرد واقعا پیامبر اکرم در طول ۳۰ سال رسالتش تمام دنيا را تکان داد و باید در همین مسیر حرکت کنند.

ماموستا رستمی بیان داشت: واقعا پیامبر مکرم اسلام انسانها را به اخلاق مداری، اخلاص، مودت و اخوت، یکدلی و وحدت سوق داد و میان انصار و مهاجر حکومت برقرار کرد و وارث این گونه بزرگان دین چه کسانی هستند؟ واقعا علما بودند که وحدت را در بین مردم اشاعه کردند.

 وی در ادامه با تاکید بر اینکه علم باید در همه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تقارب توسعه پیدا کند ، افزود: حضرت علی علیه السلام علم را به عنوان یک نهر بیان کرده که باید جاری شود و همه نقاط را در برگیرد و از علم به عنوان حکمت نام برده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • کربلا قطعا جنت الاعلامه + فیلم
  • عنکبوتی به نام رامبد جوان ! | همه نامگذاری های عجیب جانوران
  • مدیررسانه‌ای پرسپولیس: سپاهان به جای شکایت بیجا، عذرخواهی کند
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • صدا و سیما، خط مقدم جهاد تبیین است
  • اساتید مدرسه علمیه بوشهر تجلیل شدند
  • خانواده نقش موثری در موفقیت علما دارد
  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند